Vores ferie og fritid

Fejl
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but images/Portugal/Madeira/5.dag is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Vi kørte fra Funchal mod vest til Ponta do Parge og videre til
Ponta Delgade og så Santana hvor turen fortsatte mod syd
af ER 103 og til Funchal

 

Klik på kortet for at åbne Google Earth og se rute og billeder fra turen.

Rebeira Brava

Ribeira Brava (vild stream) er en lille by på den sydvestlige kyst af øen. Nu er det en hel del lettere at få adgang til siden opførelsen af den to-sporet motorvej fra Funchal. Byen kan prale af mange fortovscafeer og butikker og er helt sikkert et sted at tilbringe et par timer fpr at se seværdigheder. Byen har gjort enorme fremskridt i de sidste par år og har gearet sig til turisme. Mange nye faciliteterer kommet til de lokale og de mange solskinstimer på vestkysten tiltrækker mange badegæster. Ribeira Brava var en af de første sogne på øen og var beboet tidligt i øens historie.


Poul do Mar

Poul do Mar er en af de vigtigste fiskerihavne centre på øen. Havet giver dette sogn en utrolig rig variation af fisk, i en sådan grad, at det er blevet en reference i verden af gastronomi. Indtil slutningen af 1960'erne kunne man kun få adgang til denne fiskerby med båd for de kommende tredive år var det meget langsomt og med forsigtighed at færdes på den farlige vej. Heldigvis gjorde den nye vej ikke  nogen skade på den romantiske aspekt af landsbyen og overalt hvor du går, kan du være sikker på at finde fred, ægthed og ro. Går du gennem Paul do Mar og et af sine tre tunneler, du ser et paradis, som du aldrig vil glemme.


Porto Moniz

Den fortryllende Lava-rock pools i Porto Moniz ligger på den nordvestlige del af Madeira. Madeira-øgruppen er en gruppe af vulkanske øer, der har flere naturlige pools, der opstod da lavastrøm mødte Atlanterhavet for mange år siden. Den lille by Porto Moniz er en populær turistattraktion. Der er et lille akvarium og et videnskab museum, men hovedattraktionen er en forfriskende svømmetur i det Lava-rock-naturlige pools. Porto Moniz er omkring en 50 minutters kørsel fra Funchal - vejene har aldrig for meget trafik, det er en lille ø.

 

Ponta Delgada

Ponta Delgada, en nordlig by ved havet, har en nybygget badning facilitet, der omfatter to havvands svømmebassiner, solbadnings områder, bar, omklædningsrum og førstehjælp faciliteter. Med hjælp fra en menneskeskabt bølgebryder, er en lille kunstig strand bygget i en beskyttet bugt.

 

Arco de säo Jorge

Arco de Söa Jorge er en unik by ved havet, omgivet af bjerge og vinmarker, beliggende på den nordøstlige del af øen med en befolkning på 520 indbyggere. Udover byen Säo Jorge, er jorden i Arco de Säo Jorge også meget frodig og man kan dyrke mange forskellige former for landbrugs produkter pga. dens mikro klima.
De første nybyggere menes at komme fra Algarve og Minho, Portugal. Oprindeligt var denne by en del af Säo Jorge men d. 29 december 1676 blev Arco de Säo Jorge en borgerlig kommune og tog dets navn fra de omkring liggende byeformede bjerge. Når du besøger landsbyen så sørg for at komme forbi Quinta do Arco Rosarim Haven, med dens store samlinger af roser fra Portugal.


Santana

Fuldendt med vandfald, brostensbelagte gader, frodig-grønne enge og dybe kløfter er Santana uden tvivl én af Europas smukkeste landsbyer.

Med de stråtækte tage og træpanelerne indendørs er de berømte trekanthuse i Santana en attraktion på Madeira, man bare må se. Mere end 100 af husene eksisterer stadigvæk, takket være et turisme-initiativ om at præmiere de bedst bevarede. Nogle åbner deres døre for besøgende, som altid overraskes af, hvor meget plads der er inde i husene. Santanas sognekirke bygget i 1698 kan fremvise imponerende retabler til de to sidealtre.

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but images/Portugal/Madeira/5.dag is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Copyright 2021 © - www.allanras.dk - All Rights Reserved.